"Nema vremena": Hitne promene u ukrajinskom "vrhu"

Ukrajinski mediji javljaju da će ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov napustiti svoju funkciju sledeće nedelje.

Izvor: index.hr
Podeli
EPA-EFE/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT
EPA-EFE/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT

Ministarstvo će verovatno voditi Kirilo Budanov, šef Obaveštajne službe Ukrajine (DUI).

Navodno, predsednički tim trenutno razmatra gde da premesti Reznikova jer "niko u kabinetu predsednika ne sumnja da on treba da ostane u timu". Reznikov bi navodno mogao da postane ministar pravde. Kako navodi Ukrajinska pravda, aktuelni ministar pravde Denis Maliuska mogao bi da postane ambasador u nekoj evropskoj zemlji.

Budanov će najverovatnije umesto njega voditi Ministarstvo odbrane. Poznato je da on svoju zamenu traži u obaveštajnoj službi.

"Kirilu je veoma teško da napusti DIU, ne želi da pređe u Ministarstvo odbrane jer razume da je to ogromna birokratska mašina. Ali nema više vremena da razmišlja o tome", rekao je neimenovani izvor. iz bezbednosne agencije.

Ministar odbrane je u intervjuu za Ukrajinsku pravdu, koji će uskoro biti objavljen, prokomentarisao mogućnost njegove ostavke.

"Nisam vodio nikakve razgovore u vezi sa ostavkom na ovu funkciju. Ponoviću odgovor drugim medijima: 'Svaki funkcioner treba da shvati da nije na funkciji doživotno. Mora da započne fazu i da je završi'", Reznikov rekao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 633 idi na stranu