"Ko će da nam sudi?"

Pozivi Evropske unije na mirno rešavanje sukoba su još jedan vid licemerja, rekla je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Izvor: Novosti, RT
Podeli
 EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Ona je naglasila da se sve deđava u uslovima kada Evropska unija ponavlja da je spremna da pomaže Kijev "onoliko dugo, koliko to bude bilo potrebno"

Poslednji samit EU i Kijeva još jednom je potvrdio da, u cilju slabljenja Rusije i zadovoljavanja hegemonističkih tendencija SAD i NATO, Evropska unija nastavlja da podržava "neonacistički režim u Kijevu", pružajući mu ideju o nekakvoj evropskoj perspektivi, iako time narušava sve kriterijume koji se zahtevaju od ostalih kandidata za ulazak u Uniju, ocenila je Zaharova.

Na ovaj način, Brisel se, kako je kazala, solidariše sa totalnom represijom mišljenja koje ne odgovara kijevskom režimu, narušavanjem slobode govora, ali i prava jezičkih i drugih manjina u Ukrajini.

"Pozivi Brisela na mir su licemerni u uslovima kada se izjavljuje o spremnosti da se uloži u nastavak oružanih dejstava", istakla je Zaharova.

U ovakvim uslovima je apsurdno i nemoralno govoriti o tribunalima u kojima bi se sudilo Rusiji za ono što se danas dešava u Ukrajini, saopštilo je ministarstvo.

Činjenica je da je Moskva bila obmanuta Minskim sporazumima, jer oni, kako su već priznali evropski političari, nikada i nisu trebali da dovedu do mira, podsetila je Zaharova.

"Što bi se reklo, a ko će da nam sudi?" upitala je portparolka.

Zaharova je istakla da će Moskva postići sve ciljeve vojne operacije i da su svi pokušaji Zapada, koji se politički, finansijski i vojno kompletno uvukao u ukrajinski sukob, uzaludni.

"Sve učesnike okupljanja u Kijevu od 3. februara čeka veliko razočarenje. Moraće da odgovaraju i pred sopstvenim narodom, koje finansira ovu krvavu geopolitičku igru koju je Zapad započeo i koja se vodi 'do poslednjeg Ukrajinca", poručili su danas iz Moskve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 633 idi na stranu