Šolc o detaljima razgovora sa Putinom: "Nije mi pretio"

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da mu predsednik Rusije Vlaidmir Putin nikada nije pretio.

Izvor: Sputnjik

Nedelja, 05.02.2023.

09:47

Šolc o detaljima razgovora sa Putinom:
EPA-EFE/MAXIM SHEMETOV / POOL

"Ne, Putin nije pretio ni meni ni Nemačkoj", odgovorio je Šolc u intervjuu objavljenom u subotu za list Bild am zontag, na pitanje da li mu je ruski predsednik pretio telefonom.

Istovremeno, šef nemačke vlade je istakao da se u telefonskim razgovorima sa ruskim liderom veoma jasno vide "potpuno različita gledišta" o aktuelnoj situaciji u Ukrajini.

Po pitanju isporuka tenkova Kijevu, Šolc je istakao da će "Nemačka ostati hladnokrvna i nastaviti da veoma pažljivo odmerava sve odluke u budućnosti". Sve drugo bi bilo neoprezno i izuzetno opasno“, rekao je nemački kancelar.

Na pitanje da li postoji dogovor sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim da se zapadno oružje koristi samo na teritoriji Ukrajine i da Rusija neće biti napadnuta na njenoj teritoriji, Šolc je odgovorio da "postoji konsenzus po tom pitanju".

Džonson je ranije otkrio detalje svog razgovora sa Putinom, koji se vodio neposredno pre početka specijalne vojne operacije u Ukrajini. On je rekao da je upozoravao Putina na uvođenje sankcija u slučaju početka borbenih dejstava, a takođe je uverio da Francuska i Nemačka neće dozvoliti da Ukrajina uđe u NATO u doglednoj budućnosti. Bivši premijer je rekao i da mu je Putin u razgovoru navodno pretio raketnim udarom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: