Zbog NATO-a rekli "da"?

Portugalski premijer Antonio Kosta rekao je ove subote da će Portugal prebaciti tenkove Leopard 2 ukrajinskim oružanim snagama.

Izvor: klix.ba

Subota, 04.02.2023.

20:07

Zbog NATO-a rekli
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

On je dodao da je sada u toku logistička operacija sa Nemačkom za vraćanje nekih tenkova.

Kosta je takođe naglasio da slanje tenkova u Ukrajinu ne bi ugrozilo nacionalni vojni potencijal u pogledu opreme.

"Sada radimo na pripremama. Znam tačno koliko će tenkova biti poslato u Ukrajinu, ali će to biti saopšteno u odgovarajuće vreme", rekao je šef izvršne vlasti. Prema rečima premijera, Portugal sada radi sa Nemačkom na olakšavanju logističke operacije za nabavku rezervnih delova za završetak restauracije nekih borbenih vozila koja nisu bila u upotrebi.

"Operacija ima za cilj da obezbedi Ukrajini nekoliko tenkova, a da Portugalija ne izgubi svoj vojni potencijal. Očigledno, Portugal ima i obaveze u okviru NATO-a, koje ne možemo a da ne ispunimo u smislu posedovanja opreme za intervencije ako je potrebno", upozorio je on.

Antonio Kosta je napomenuo da pokret koji se odvija u Evropi ima za cilj da sva ova vozila budu isporučena do kraja marta.

Prethodno su portugalski mediji objavili da se Portugal sprema da pošalje četiri tenka nemačke proizvodnje Leopard 2 u Ukrajinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: