Privedeni, pokušali napad na policiju

Skoplje -- Na graničnom prelazu Deve Bair došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane troje bugarskih državljana, saopštio je danas MUP Severne Makedonije.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

G.Z (35), A.H (50) i R.H (54) bugarski državljani koji su se prvo verbalno, grubo i nedolično ponašali prema policajcima i izgovarali najpogrdnije reči, a potom pokušali da fizički nasrnu na nih su privedeni, saopštilo je Ministarstvo, prenela je Telma.

U međuvremenu, bugarska delegacija koju je predvodio ministar unutrašnjih poslova Ivan Demirdžiev položila je cveće na grob Goce Delčeva, na komemoraciji u crkvi "Svetog Spasa", preneo je Plusinfo.

U delegaciji su bili ministar zdravlja Bugarske Asen Medžidijev i zamenik ministra unutrašnjih poslova Vencislav Katinov.

"Zadovoljan sam organizacijom manifestacije i čast mi je što sam ovde sa bugarskom delegacijom da odam počast velikom Goce Delčevu. Nema razloga za provokacije. Moramo da idemo napred, a to je ujedinjena Evropa, kojoj je potrebna stabilnost. Dužni smo da gradimo bezbednost i stabilnost između naroda dve zemlje. Nismo došli da pravimo provokacije, već da pokažemo poštovanje, komšije smo i dobrosusedstvo treba da se nastavi. Nadam se da će svi bugarski građani koji su otišli ​​u Skoplje moći da dođu u hram Svetog Spasa", rekao je Demirdžijev.

On je izrazio žaljenje što su stotine bugarskih državljana morali da čekaju nekoliko sati na graničnom prelazu Deve Bair jer je nestalo struje i dodao da će u ponedeljak donirati tri generatora struje, kako se ovakvi problemi ne bi ponovili.

Demirdžijev je lično zamolio Kostadina Kostadinova, predsednika nacionalističke stranke Preporod i bugarskog poslanika Angela Džambaskog iz desničarske grupe Evropskih konzervativaca i reformista da danas ne posećuju Skoplje, kako bi se, kako je rekao, izbegli sukobi i izrazio zadovoljstvo što su ga poslušali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 633 idi na stranu