Na snazi narandžasti meteoalarm

Na području cele BiH danas je na snazi narandžasti meteoalarm zbog pojačanog i na momente olujnog vetra.

Izvor: Tanjug

Subota, 04.02.2023.

16:25

Na snazi narandžasti meteoalarm
Tanjug/Sean Kilpatrick/The Canadian Press via AP

Vetar je danas u Bijeljini skinuo lim sa stambene zgrade i oborio stablo u jednoj od gradskih ulica, rečeno je Srni u Vatrogasno spasilačkoj jedinici.

"Vatrogasci su intervenisali oko 10 sati i skinuli lim koji je vetar otkinuo sa krova zgrade u naselju Galac, kako ne bi povredio prolaznike", naveli su iz Vatrogasno-spasilačke jedinice.

U Banjaluci je vetrar, takođe, oborio stablo u ulici Mirka Kovačevića, pored Vrbasa, u naselju Obilićevo, prenela je RTRS.

Јak vetar stvorio je probleme i u Kozarskoj Dubici.

Na vrhu Bjelašnice olujni vetar dostiže brzinu do 133 kilometara na čas, zbog čega su skijaši i ostali posetioci upozoreni da budu odgovorni i pažljivi.

Na putu prema Bjelašnici, s obzirom da je došlo do formiranja snežnog pokrivača, usporeno je kretanje automobila, preneo je Klix.ba.

Takođe, zbog pada temperature, na putu je došlo do stvaranja poledice što još više otežava situaciju.

Kako je saopštio Operativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, na putu Sarajevo - Bjelašnica nije došlo do obustave saobraćaja, put je prohodan, ali se vozačima savetuje oprez i strpljenje jer je smanjena vidljivost i kretanje usporeno.

Zbog snega i jakog vetra, put iz Sarajeva ka Jahorini danas je bio delimično blokiran s obzirom da se 10-ak vozila našlo zaglavljeno jer su putevi slabo prohodni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: