Olujni vetar rušio drveće i stubove; ima povređenih FOTO

Olujni vetar koji je jutros zahvatio područje Osijeka obarao je stabla i telefonske i električne stubove.

Izvor: Tanjug

Subota, 04.02.2023.

12:40

Olujni vetar rušio drveće i stubove; ima povređenih FOTO
EPA-EFE/ANTHONY ANEX

Primljeno je 20-tak prijava o padu stabala, telefonskih i električnih stubova na saobraćajnice na području Osijeka, Belišća, Bizovca, Dalja i Vuke, prenosi Hina.

U Osijeku je olujni vetar porušio štandove na sajmu antikviteta.

U Zagrebu povređena osoba

Jak vetar širom Hrvatske ostavio je posledice u brojnim okruzimaa, od Osječko-baranjskog do Krapinsko zagorskog i Grada Zagreba, gde je jedna osoba povređena, saopštila je Uprava civilne zaštite.

U Zagrebu je jedna osoba povređena, zbog čega je operativna dežurna služba civilne zaštite Županijski centar 112 na mesto događaja odmah uputila hitnu medicinsku pomoć, prenosi Hina.

Centar je tokom prepodneva primio više dojava građana o padu stabala i grana na saobraćajnice i parkirana vozila, padanju delova fasade sa zgrada, oštećenju limova na krovovima, semafora i telefonskih stubova.

Na području Krapine, zbog snažnog vetra oštećen je dalekovod, a bez struje su ostali Gornja Stubica, deo Zlatara i naselje Petruševec.

U Zagrebačkom okrugu do prekida u snabdevanju električnom energijom došlo je području Prilipja, Pleševice i Zaprešića.

Isti problem zabeležen je na području Đakova, Našica i Belog Manastira, kao i na području Kopanice, Novog Varoša, Okučana i Gređana.

Županijski centar 112 Vukovar do 13 sati primio je 16 dojava zbog posledica jakog vetra, a Centar u Virovitici 30-ak.

O srušenim stablima i stubovima ulične rasvete dojave je dobio Županijski centar 112 Bjelovar, a onaj u Koprivnici i dojave o srušenim telekomunikacijskim stubovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: