Od danas, u Srbiju stiže... Spremite se

Danas u Srbiju stiže zahlađenje sa severa sa kišom koja prelazi u sneg popodne i krajem dana.

Izvor: B92
Podeli
 FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr

Jutro će biti toplije od popodneva i večeri, a maksimalna temperatura biće osmotrena rano ujutru, dok će minimalna biti uveče usled naglog pada temperature popodne.

Vetar pojačan severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Jutarnja temperatura na severu Srbije biće ujedno maksimalna dnevna i kretaće se od 4°C do 6°C. Na jugu Srbije ujutru slab mraz. Minimalna temperatura na severu Srbije na kraju dana od -2°C do 0°C. Popodne će biti od 2°C na severu do 8°C u Negotinu i Leskovcu, ali u naglom padu. U Beogradu zahlađenje sa kišom koja prelazi u sneg popodne. Vetar pojačan severni i severozapadni. Jutro će biti toplije od popodneva. Jutarnja temperatura oko 5°C, što je i maksimalna dnevna, popodne oko 3°C, a minimalna temperatura na krajru dana oko 0°C.

U nedelju znatno hladnije sa jutarnjim mrazem.

Na severu Srbije i u Timočkoj Krajini suvo sa sunčanim intervalima uz promenljivu oblačnost. U ostalim krajevima oblačno sa snegom, pre svega u jugozapadnoj i južnoj Srbiji, ali i u centralnim krajevima povremeno.

Neće biti velike količine padavina, od 5 do 10 cm snega, ali će duvati pojačan severni i severozapadni koji će stvarati snežne nanose na putevima, osim na severu gde neće biti padavina.

Pritisak iznad normale.

Minimalna jutarnja temperatura od -6°C do -3°C, a maksimalna od -3°C do 0°C.

Uveče hladno sa mrazem i sa slabim snegom na jugu, a u ostalim krajevima suvo uz temperaturu u 22h od -6°C do -3°C.

Kako je ranije najavio meteorolog Đorđe Đurić maksimalna temperatura neće preći 0 stepeni, odnosno očekuju se ledeni dani (dan kada maksimalna temperatura tokom celog dana bude ispod 0°C).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 95 idi na stranu