Poslanici danas o pravosudnim zakonima

Poslanici Skupštine Srbije započeće danas vanredno zasedanje sa čak 32 tačke dnevnog reda.

Izvor: Beta

Subota, 04.02.2023.

08:48

Poslanici danas o pravosudnim zakonima
FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIÆ/ nr

Među njima je i set pravosudnih zakona koji se donose radi usklađivanja sa Ustavom Srbije.

Najvažniji predlozi zakona su zakon o sudijama, o Visokom savetu sudstva, o javnom tužilaštvu i Visokom savetu tužilaštva, kao i Predlog zakona o uređenju sudova kojima bi trebalo da se izbor sudija i tužilaca izmesti iz Skupštine Srbije.

Poslanici će razmatrati izmene Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, izmene Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa i akata, izmene Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u postupku za ratne zločine, izmene Zakona o Ustavnom sudu, zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije i izmene Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije.

Podsetimo, poslanici Skupštine Srbije prihvatili su sa 154 glasa Vladin Izveštaj o pregovorima sa Prištinom.

U završnom obraćanju predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da ćemo imati teške razgovore i tešku borbu za Zajednicu srpskih opština, sa ovlašćenjima koja će biti značajna i koja će ulivati poverenje građanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: