Uzbuna: Napašće?

Sirene za vazdušni napad začule se se drugi put danas u Kijevu, kao i širom Ukrajine, u vreme kada su visoki evropski zvaničnici bili u poseti toj zemlji.

Izvor: B92

Petak, 03.02.2023.

16:51

Uzbuna: Napašće?
Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

Prvo takvo upozorenje u ukrajinskoj prestonici dogodilo se danas ujutro, preneo je Rojters.

Kako se navodi, nije bilo izveštaja o bilo kakvim ruskim vazdušnim udarima u Kijevu tokom celog dana.

Nekoliko sati nakon prvog vazdušnog napada u tom gradu, usledilo je obraćanje novinarima ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen i predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela. Zelenski je bio domaćin zvaničnicima Evropske unije, koji su doputovali u Kijev kako bi obećali podršku Ukrajinu koliko god bude potrebno, ali su negirali njen brz put u pridruživanju evropskom bloku.

Na samitu je razgovarano o novom paketu sankcija Rusiji, a ukrajinski predsednik naglasio je da će EU to uraditi kako bi Moskvu onemogućila da obnovi svoje vojne kapacitete

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: