Pogoršano zdravstveno stanje Slađana Trajkavića

Zdravstveno stanje Slađana Trajkovića, uhapšenog sredinom decmbra prošle godine na severu Kosova i Metohije, je pogoršano, tvrdi njegova supruga Suzana.

Izvor: Tanjug

Petak, 03.02.2023.

14:57

Pogoršano zdravstveno stanje Slađana Trajkavića
Foto: Profimedia

Ona je za Tanjug rekla da će advokat, Dejan Vasić, danas podneti hitan zahtev za prebacivanje njenog muža u kućni pritvor, kako bi mogao da dobije adekvatno lečenje.

"Slađan ima hronične bolesti, cirozu jetre, vodu u plućima i boluje od dijabetesa. Trenutno mu se stanje pogoršalo, povećan mu je šećer, na glavi i po telu su mu se otvorile rane, a rane koje je imao na nogama, nisu sanirane još uvek", rekla je ona.

Istovremeno, ona je zamolila međunarodnu zajednicu i sve koji mogu da pomognu da njen muž bude upućen u Kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, gde se i do sada lečio.

Dodala je da se njenom mužu na vreme ne daju lekovi i ponovila da kada mu je odnela prvi put lekove, zatvorski čuvari nisu hteli da ih prime jer su bili sa srpskom markicom.

"Kada odemo da ga posetimo, noge, na kojima su, kao što sam rekla, rane, su mu vezane, a umesto da ga dovoze liftom jer je lošeg zdravstvenog stanja, oni ga teraju da pešači uz stepenice. Čak je i medicinska sestra, Albanka, koja je zadužena da mu daje lekove, imala raspravu sa čuvarima i zatvorskim osobljem oko toga", ističe Trajković.

Slađan Trajković, bivši pripadnik Kosovske policije, uhapšen je u vreme trajanja poslednjih barikada na severu Kosova, za navodni ratni zločin.

Na protestu zbog njegovog hapšenja, koji su organizovali porodica i prijatelji, govorili su i komšije Albanci, tvrdeći da Slađan nije počinio nikakav ratni zločin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: