Imam iz BiH se izvinio zbog brutalnih uvreda na račun Svetog Save i SPC

Amir Mahić, imam iz Kozarca kod Prijedora, izvinio se danas na glavnoj molitvi petkom, islamskim vernicima zbog vređanja Srpske pravoslavne crkve.

Izvor: Tanjug

Petak, 03.02.2023.

14:05

Imam iz BiH se izvinio zbog brutalnih uvreda na račun Svetog Save i SPC
Depositphotos/ Chalabala

Imam se izvinio za govor tokom kojeg je srpskog svetitelja Savu nazvao začetnikom fašizma, a Srpsku pravoslavnu crkvu - sektom, prenela je RTRS.

Mahić je tokom službe na Savindan, 27. januara istakao da je Sveti Sava bio "veoma kontraverzna ličnost", da je to "jedan od činovnika SPC" i da je "laž da je prosvetitelj".

"Šta je s druge strane, iz ugla pravoslavaca iz drugih delova sveta, taj čovek? To je čovek na čijem učenju i ideologiji je začeta jedna sekta, koju mi ovde dobro poznajemo. To je srpska pravoslavna sekta", rekao je Mahić.

Prema Mahićevim rečima "začetnik ideologije mržnje prema drugome je upravo Sveti Sava", a dve osnovne ideološke postavke na kojima je utemeljeno svetosavlje su nacionalizam i fašizam.

Kako javljaju federalni mediji Islamska zajednica BiH pokrenuće disciplinski postupak protiv imama Mahića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: