Napad na Moskvu – "Putinova crvena linija" VIDEO

Andrej Fedorov, bivši zamenik ministra spoljnih poslova Rusije, ruskog premijera i potpredsednika, predvideo je da je napad Ukrajine na Moskvu neizbežan.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.02.2023.

20:47

Napad na Moskvu –
Tanjug/Ilya Pitalev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Fedorov je pomenuto predviđanje izneo tokom diskusije koju je vodio spoljnopolitički analitičar Maksim Jusin.

U emisiji se govorilo o potencijalnoj isporuci zapadnih borbenih aviona ukrajinskoj vojsci. Jedan od učesnika diskusije upitao je Fedorova da li bi takvo oružje predstavljalo prelazak "crvene linije" koja bi navela ruskog predsednika Vladimira Putina da dalje eskalira sukob.

"Udar će se sigurno dogoditi"

Fedorov je odgovorio da slanje aviona Ukrajincima nije jedna od "crvenih linija" Rusije, a zatim je naveo šta bi bila "crvena linija“ za Putina."To je napad na komandne centre u Moskvi", rekao je on, piše Nevsveek.

Upitan je da li misli na "pokušaj državnog udara". "Pogodak, a ne pokušaj. Pogodak koji će se sigurno desiti, to će biti crvena linija", objasnio je Fedorov. Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, podelio je snimak rasprave na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: