Da li je on "AP" ili će biti "APP" – ako prođe, prođe?

Zagreb -- Premijer Hrvatske Andrej Plenković okupiće ministre na redovnoj nedeljnoj sednici Vlade u Zagrebu, pišu hrvatski mediji.

Izvor: Dnevnik.hr
Podeli
FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ TOMISLAV PAVLEK/ bg
FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ TOMISLAV PAVLEK/ bg

Afera sa SMS porukama oko zapošljavanja u Hrvatskim šumama i dalje je tema u javnosti, navode mediji.

Ipak, "premijer Andrej Plenković ne deli ovo mišljenje, za njega je sve to jedno veliko ništa, nastavlja kao da se ništa nije dogodilo. Ako prođe, prođe", navodi Dnevnik.hr i dodaje: "I do sada je uglavnom prolazilo, on je i dalje na čelu Vlade i HDZ-a."

Većina je stabilna "kao armirani beton", pohvalio se premijer pre nekoliko dana i poručio: "Vlada je stabilna, koalicija je stabilna, ključna aktuelna pitanja su pred nama".

"Na tom tragu, vreme je za još jednu redovnu nedeljnu sednicu Vlade i novu Plenkovićevu emisiju o transparentnosti. Još se ne zna šta će biti na dnevnom redu. Na zvaničnom sajtu Vlade još uvek nema ni saopštenja ni dnevnog reda. I nije prvi put", navodi Dnevnik.hr.

"Sednica bi, čak i uz Plenkovićevo tradicionalno zakašnjenje, trebalo da počne za nekoliko sati, a kritičari bi mogli reći da premijer bira teme", dodaje hrvatski portal.

Kolaps standarda transparentnosti

Dnevni red sednice Vlade trebalo bi da bude poznat najmanje dan ranije.

Zbog "loše prakse i postupanja Vlade", javnost nije blagovremeno i kvalitetno obaveštena o tome šta će se raspravljati na sednici, kao i o sadržaju dokumenata za predložene tačke dnevnog reda, što onemogućava zainteresovanu javnost da učestvuje u procesu donošenja odluka", navodi se u tekstu.

Vlada Andreja Plenkovića time ponovo krši načela Zakona o pravu na pristup informacijama, Zakona o medijima, Poslovnika Vlade i Ustava Republike Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 55 idi na stranu