Vučić: Aleksić sa tastom uzeo 685 hiljada evra od države

U toku je posebna sednica Skupštine Srbije na čijem je dnevnom redu izveštaj o pregovorima sa Prištinom od 1. septembra do 15. januara.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ / nr
FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ / nr

Na sednici učestvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić gde je govorio o tome kako je Miroslav Aleksić sa tastom uzeo 685 hiljada evra od države.

"Znate, oni vole da pričaju o drugim ljudima i to da izmišljaju, da lažu, da blate porodice. Sada kada ovo budete čuli, šokiraćete se svi. Naime, sa Ljubišom Kneževićem, inače tastom, ocem svoje supruge, formira Fond za unapređenje resursa građana, preko kojeg su izvlačili državne pare. Tast prelazi u Nacionalnu službu za zapošljavanje u Trsteniku i počinje da sklapa direktne poslove sa zetom i ćerkom. Tada od 2008. do 2012. godine na račun Fonda za unapređenje resursa Miroslava Aleksića i građana i udruženje 'Peščanik', uplaćeno je, znate li koliko? Ovaj je uzeo 685 hiljada evra. Pa ovi iz Kolubare, više, ovi iz Kolubare sitni. Ovo je bilo za bakšiš ovima iz Kolubare što su ovi uzimali", rekao je predsednik Vučić i dodao da:

"180 hiljada 2008. godine, 170 hiljada 2009. godine, 35 hiljada bilo im dosta u prethodne dve godine, pa 2010. godine 35 hiljada, 2011. godine 130 hiljada, 2012. godine, vide da padaju sa vlasti, 170 hiljada. Ukupno 685 hiljada evra u kućni budžet se slilo zbog nevladine organizacije za unapređenje resursa i to direktno sebi prebacivali pare".

"Nije im prebacio neko drugi, pa da kažete, nego sebi prebacili pare. Porodično nasledstvo, porodično blago. Otmi od države, uradi šta stigneš i to je to", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 78 idi na stranu