Još 15 hiljada. Misija ima za cilj da pomogne Ukrajini

Članice EU obučavaće još 15 hiljada ukrajinskih vojnika, pa će ukupan broj koji će proći obuku povećati na 30 hiljada, kažu izvori iz EU, a prenosi DPA.

Izvor: B92

Sreda, 01.02.2023.

18:14

Još 15 hiljada. Misija ima za cilj da pomogne Ukrajini
EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Postojeća misija obuke koja je pokrenuta u novembru, ima za cilj da pruži individualnu, kolektivnu i specijalizovanu obuku vojsci Ukrajine, navodi se u saopštenju.

Misija ima za cilj da pomogne ukrajinskoj vojsci kako bi odbranila svoju teritoriju i da se zaštiti civilna populacija, a pokrenuta je kao odgovor na ukrajinski zahtev nakon ruske invazije.

Očekuje se da će povećanje broja vojnika na obuci službeno objaviti predsednica EK Ursula von der Lajen i predsednik Evropskog veća tokom susreta sa ukrajinskim čelnicima kasnije ove nedelje.

U petak se održava samit EU-Ukrajina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: