FBI pretražuje Bajdenovu kuću

FBI pretresa kuću predsednika SAD Džoa Bajdena u Delaveru u okviru istrage o poverljivim dokumentima, rekao je njegov advokat.

Izvor: Blic

Sreda, 01.02.2023.

16:21

FBI pretražuje Bajdenovu kuću
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS / POOL

"Danas, uz punu predsednikovu podršku i saradnju, Ministarstvo pravosuđa sprovodi planirani pretres njegovog doma u Rehobotu u Delaveru", rekao je Bajdenov advokat Bob Bauer u saopštenju.

"Prema standardnim procedurama Ministarstva, u interesu operativne bezbednosti i integriteta, nastojalo se da se ovaj posao obavi bez prethodnog obaveštenja javnosti, i mi smo pristali na saradnju. Današnja potraga je dalji korak u detaljnom i blagovremenom procesu Ministarstva koji ćemo nastaviti da u potpunosti podržavamo i olakšavamo. Više informacija imaćemo na kraju današnje pretrage."

Prošlog meseca, Bajden je dozvolio agentima da izvrše pretragu bez presedana u njegovom domu u Vilmingtonu u Delaveru, jednoj od dve lokacije na kojima su ranije pronađeni tajni materijali.

Takođe je u novembru pristao da FBI pretrese bivšu kancelariju koju je koristio u Vašingtonu, gde su dokumenti prvi put otkriveni.

Između 25 i 30 poverljivih dokumenata koji datiraju iz Bajdenovog vremena kao senatora i potpredsednika do sada su pronašli i FBI i Bajdenovi pomoćnici na imanjima u Vilmingtonu i Vašingtonu.

Bajdenovi advokati su takođe pretražili kuću u Rehobot Biču, gde on često odlazi na odmor ili provodi vikende, ali nisu pronašli nikakve dokumente, prenosi Blic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: