Turska: Raketirali su nas

Turska vojna baza Zilkan u oblasti Niniva na severu Iraka raketirana je danas, saopštili su zvaničnici poluautonomnog kurdskog regiona na severu Iraka.

Izvor: B92

Sreda, 01.02.2023.

10:06

Turska: Raketirali su nas
Foto: Profimedia

Prema saopštenju protivterorističkog odeljenja kurdskog regiona u Iraku, na bazu Zilkan je ispaljeno najmanje osam projektila, od kojih su dva pogodila cilj, prenosi AP.

dgovornost za napad je preuzela Brigada islamskog otpora Ahrar al-Irak, organizacija koja je sastavni deo šiitskih milicija koje podržava Iran.

Zvaničnik Ministarstva odbrane Turske koji je dao izjavu pod uslovom da ostane anoniman je saopštio da u napadu na bazu Zilkan nije bilo žrtava, niti je načinjena šteta, ali nije dodao više detalja.

Turska od 2019. godine sprovodi vojne operacije na severu Iraka, gde se bori protiv Radničke partije Kurdistana (PKK), koja ima uporišta u ovom regionu.

Ankara je izgradila nekoliko vojnih baza na severu Iraka, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo zvaničnog Bagdada, koji smatra da su ove baze nelegalne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: