Volodimir kreće u novu "akciju": Još nije završio

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je u svom najnovijem video obraćanju da još nije završio sa smenama visokih zvaničnika.

Izvor: B92

Sreda, 01.02.2023.

07:20

Volodimir kreće u novu
Foto: Profimedia

Kako je istakao, svako ko ne radi po strogim standardima biće otpušten.

Prošle nedelje Zelenski je reagovao na izveštaje o korupciji, 11 meseci od početka rata, otpuštanjem više od deset funkcionera, prenosi Rojters.

Tom prilikom je obećao da neće biti tolerancije za nelegalno ponašanje ili loše upravljanje.

U svom poslednjem obraćanju, Zelenski je rekao da njegova administracija planira da uvede neke nove promene kao deo pokušaja da se nastavi sa brzim i složenim pregovorima koji bi Ukrajini obezbedili članstvo u Evropskoj uniji.

Zelenski će 3. februara biti domaćin samita Ukrajine i Evropske unije u Kijevu gde će se razgovarati o najranijem početku pregovora o pristupanju Ukrajine Evropskoj uniji.

Samit između EU i Ukrajine dogovoren je pre mesec dana, kada je predsednik Volodimir Zelenski razgovarao sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

"Radujem se što ću vas sresti u Ukrajini uskoro", napisala je Fon der Lajen tom prilikom na Tviteru.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: