Aktivista prekinuo emitovanje Dnevnika na RTK; upao u studio držeći transparent "Radio televizija Kurti“ VIDEO

Aktivista Socijaldemokratske partije Kosova (SDPK) Nolj Nuši je danas, na početku centralnog dnevnika Radio-televizije Kosova (RTK) upao u studio.

Izvor: Kosovo online

Sreda, 01.02.2023.

23:01

Aktivista prekinuo emitovanje Dnevnika na RTK; upao u studio držeći transparent
Foto: Profimedia

On je iza voditeljke držao transparent na kojem je pisalo "Radio-televizija Aljbina Kurtija".

RTK je na kratko prekinuo emisiju, a obezbeđenje je izbacilo Nušija iz studija, dok je rukovodstvo televizije u saopštenju osudilo ometanje rada.

U saopštenju RTK se navodi da je Nuši ušao u studio, a da je obezbeđenje smatralo da se radi o osobi koja je trebala da bude gost u emisji.

RTK je istakla i da su "ovakvi postupci neprihvatljivi“ i da prenose poruku suprotnu vrednostima koje predstavlja javni servis.

Naveli su da poštuju pravo svakog da izrazi protivljenje procesima, te dodali, da zahtevaju da se to uradi u normalnim okolnostima protesta i da se ne ometa redovan proces rada.

U javnosti u Prištini ovakav čin aktiviste vanparlamentarne SDPK se smatra kao odgovor na izbor "aktiviste“ Samoopredeljenja Riljinda Gervale za direktora programa na albanskom RTK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: