Ogroman skandal: Otkriven slučajno, o njemu se ćuti, a pominje se i Kadirov. Detalji su grozni

Prema pisanju nekih ukrajinskih medija, Rusiju trese veliki skandal nakon što je u javnost procureo dopis ruske NTV televizije, u kom se pominje i Kadirov.

Izvor: B92

Utorak, 31.01.2023.

08:40

Ogroman skandal: Otkriven slučajno, o njemu se ćuti, a pominje se i Kadirov. Detalji su grozni
EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Naime, u dopisu NTV stoji da je njihova novinarka, koja je poslata da izveštava iz ukrajinskog grada Melitopolja, silovana.

Reč je o, kako prenosi Jutarnji list, novinarki Olgi Zenkovoj, koja važi za Putinovu propagandistkinju.

Ona je, ističe se dalje u tekstu, otišla u Melitopolj, koji su zauzeli Rusi još na početku rata, kako bi napravila reportažu. Međutim, kako se navodi, naletela je na zloglasnu čečensku brigadu koju vodi Hasan Ibrahimov, rođak čečenskog lidera Ramzana Kadirova, i vojnici su navodno novinarku silovali, a kamermana pretukli. Ukrajinci pišu da se za taj grozan incident saznalo sasvim slučajno jer je u javnost procurela pritužba NTV-a u kojem je uprava te televizije pozvala Istražni odbor Ruske Federacije da istraži slučaj.

Službeni dokument poslat je čelniku tog Istražnog odbora, a iz same televizije nisu hteli ništa da komentarišu kako bi izbegli “diskreditovanje ruske vojske”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: