NATO: Nastavljamo

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je danas, tokom posete Japanu, da će Alijansa nastaviti da jača svoje partnerstvo sa Japanom.

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.01.2023.

07:31

NATO: Nastavljamo
Foto: Tanjug/AP Photo/Andreea Alexandru

"Rat u Ukrajini je važan za sve nas i stoga smo takođe veoma zahvalni na podršci koju Japan pruža", rekao je Stoltenberg u kratkom obraćanju posle pregleda japanskih odbrambenih snaga u vazdušnoh bazi Iruma, prenosi Rojters.

On će se sastati sa japanskim premijerom Fumiom Kišidom. Stoltenbergova turneja u okviru koje je posetio i Južnu Koreju, ima za cilj jačanje veza sa zapadnim saveznicima u Aziji suočenim sa ratom u Ukrajini i sve većim tenzijama na sa Kinom.

On je juče u Seulu pozvao Južnu Koreju da poveća svoju vojnu podršku Ukrajini, koja zbog svoje politike neslanja oružje zemljama u sukobu do sada nije slala oružje Kijevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: