Nastavlja se suđenje: Pripadnici Belivukove grupe dovedeni u sud maricama VIDEO

Pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića dovedeni su danas u Specijalni sud u Beogradu, gde im se nastavlja suđenje.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Završeno suđenje klanu Belivuk za danas VIDEO

Oni su potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje u nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Pripadnici grupe koji su u pritvoru Okružnog zatvora su dovedeni, u dva navrata u policijskoj koloni od dve marice i šest automobila policije. Očekuju se i dolasci optuženih koji se brane sa slobode među kojima su Slađana Sekulić, Miloš Lukić Selak, Muhat Simeunovic i drugi.

Miloš Budimir je juče završio sa ispitivanjem Lalića, a danas će sa pitanjima početi njegov brat Marko Budimir. Tokom ispitivanja Lalića od strane optuženih, često je dolazilo do prepirke, svađe i ružnih reči, zbog čega su advokati i sudija reagovali.

Nakon Budimira slede i ostali optuženi, a na kraju će Lalića ispitivati Belivuk, kako je i najavio po završetku iznošenja Lalićeve odbrane. Okrivljeni- svedok je pričao o ubistvima sa optuženice, ali i o onima koji se na njoj nisu našli.

Otkrio je da je ova kriminalna grupa, zajedno sa vođom "Kavačkog klana" Radojem Zvicerom, planirala nemire u Beogradu i atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Lalić je otkrio i da su ulične priče da je advokata Dragoslava Miše Ognjanovića ubio Strahinja Stojanović, kojem je kasnije dva puta eksplodirala bomba koja je bila pod autom i drugi put je od zadobijenih povreda preminuo.

Pričao je i o trgovini drogom, oružju, otmicama, objašnjavajući kako je grupa funkcionisala. Lalić je pored ubistava sa optužznice, između ostalog pričao i o ubistvima Ljubomira Markovića Kiće, Ljubomira Lainovića, Vlastimira Miloševića, Mirka Kojića, Adisa Spahića, Damira Hodzića, Aleksandra Šarca, Mileta Radulovića "Kapetana", Mirka Kojića, Miloša Perunićića, Igora Dedovića, Stevana Stamatovića i drugih.

Nakon Lalićevog iskaza, slede i drugi okrivljeni-saradnici Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević. Lalić se sa Tužilaštvom za organizovani kriminal nagodio da za kaznu zatvora od 18 godina priča o zločina nekadaašnjih prijatelja, pripadnika ove organizovane kriminalne grupe.

Na suđenju u decembru sud je ukinuo pritvor optuženom Mijatu Simeunoviću, dok je krajem oktobra pritvor ukinut Borisu Karapandziću, Milošu Lukiću Selaku, Vladu Georgijevu i Filipu Ivanovskim.

Sa slobode se brane i Vladimir Dimitrijević, Vojislav Đorđević, Slađana Sekulić i Nikola Stefanović, dok se ostali optuženi nalaze u pritvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu