Vučić sa Dodikom: "Na stolu nema ničega, jer smo sav podvarak pojeli" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Izvor: B92
Podeli

"Dobar sastanak sa predsednikom Republike Srpske @mdodik.official Razgovarali smo o svim ključnim pitanjima za Srbiju i Srpsku, a predsednika Dodika sam upoznao sa svim zapadnim inicijativama vezanim za KiM, kao i sveukupnom situacijom u južnoj pokrajini. Takođe, dogovorili smo se da u narednih mesec dana posetim više mesta u RS, posebno siromašnije opštine, za koje će Republika Srbija pripremiti značajnu finansijsku pomoć i podršku u infrastrukturnim projektima. P.S. Na stolu, kao što vidite, nema ničega, jer smo sav podvarak pre fotografisanja pojeli", napisao je Vučić na Instagramu.

Dodik: Vučić u Banjaluci

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio je da je na današnjem sastanku sa predsednikom Srbije u Beogradu dogovorena poseta Aleksandra Vučića Banjaluci krajem februara ili početkom marta.

"Dogovorili smo se da Vučić krajem februara, početkom marta dođe u Banjaluku, Republiku Srpsku, zajedno sa Vladom Srbije, gde bi se održala zajednička sednica dve vlade i Saveta za saradnju o specijalnim vezama koji čine predsednici republika, odnosno premijeri i da tako zajednički napravimo neku novu dinamiku", rekao je Dodik za RTRS nakon sastanka.

On je istakao da je sa Vučićem razgovarao o svim važnim i aktuelnim temama, uključujući situaciju na Kosovu i Metohiji i ekonomske teme.

"Međunarodni faktor, pre svega SAD, Nemačka, Francuska i Velika Britanija pokušavaju da svoju raniju brljotinu vezanu za priznanje Kosova dovedu do kraja tako što bi naterali Srbiju da eventualno kroz neku potpuno sumnjivu konstrukciju koja se predlaže, a to je da se ćuti i pusti, dovede Srbiju u ponižavajući položaj", rekao je Dodik.

On je naglasio da je najvažnije da se očuva pregovaračka pozicija.

Kada je reč o ekonomskim pitanjima, Dodik je naveo da je razgovarano o zajedničkim projektima - izgradnji autoputa od Bijeljine do Rače gde se Srbija pojavljuje kao

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 79 idi na stranu