Ukrajinska vojska će uskoro biti slomljena?

Uprkos obećanjima zemalja NATO-a da će obezbediti teško naoružanje, Ukrajina neće moći dugo da se odupire dobro obučenoj ruskoj vojsci.

Izvor: Sputnjik

Ponedeljak, 30.01.2023.

19:56

Ukrajinska vojska će uskoro biti slomljena?
Foto: Profimedia

Napisao je kolumnista Brandon Vejhert u članku za Azija tajms, i dodao da je malo verovatno da će moći da odoleva Moskvi duže od šest meseci.

"Logistika, geografija i aritmetika su i dalje važni u vojnim operacijama. Nažalost po Kijev, ovi faktori sada rade protiv njega... Ukrajina će u narednih šest meseci biti slomljena, naletom u potpunosti pripremljene Rusije", rekao je on.

Alijansa je, želeći da spreči potpuni poraz kijevskog režima, odlučila da isporuči tenkove. Prema rečima novinara, nove zalihe neće pomoći Vladimiru Zelenskom, već će samo dovesti do velikih gubitaka i rizika eskalacije sukoba. "Gledajući vremenski okvir, krhkost lanaca snabdevanja NATO-a Ukrajine, i koliko je iscrpljena ukrajinska linija odbrane koja već posustaju pod još uvek ograničenim ruskim pritiskom, ne može se, a da se ne zapita: jesu li ove akcije Alijanse pogrešne, opasne, pa čak i beskorisne", istakao je autor.

On je primetio da SAD, u suštini, traže od Ukrajinaca da koriste tenkove kojima niti umeju da rukuju niti da ih održavaju, u očajničkom trenutku borbe sa većim ruskim snagama.

"NATO će iscrpiti sopstvene zalihe oružja i budžete i dovesti svet na ivicu još jednog globalnog sukoba velikih sila – i sve uzalud

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: