Najavljen Treći svetski rat? Otkriveno kada počinje

Treći svetski rat bi mogao da počne ako ruski tenkovi stignu do Kijeva, rekao je ministar odbrane Italije Gvido Krozeti.

Izvor: Novosti

Ponedeljak, 30.01.2023.

17:55

Najavljen Treći svetski rat? Otkriveno kada počinje
Foto: Profimedia

"Treći svetski rat bi počeo onog trenutka kada ruski tenkovi stignu u Kijev i na granice Evrope. Jedini način da se zaustavi Treći svetski rat je osiguranje da oni ne stignu", rekao je Krozeto tokom događaja u Rimu, prenela je italijanska agencija ANSA.

Italijanski ministar odbrane je ovo rekao prilikom razgovora u Rimu sa kolegom iz Francuske, Sebastijenom Lekornom, s kojim je razgovarao o izgledima za mir između Moskve i Kijeva, ali i o pitanjima bezbednosti i takozvanog "proširenog Mediterana".

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: