Ruski as na lovcu Su-35S: Više od 800 misija, na stotine pogođenih ciljeva VIDEO

Posade lovaca Su-35S Zapadnog vojnog okruga tokom letačkih misija uništavaju neprijateljske vojne ciljeve upotrebom širokog spektra avijacionog naoružanja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.01.2023.

15:59

Ruski as na lovcu Su-35S: Više od 800 misija, na stotine pogođenih ciljeva VIDEO
EPA/ MAXIM SHIPENKOV

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je danas snimak pilota borbenog lovca Su-35S koji je razorio vojnu infrastrukturu Oružanih snaga Ukrajine.

"Trenutno je Su-35 najbolji lovac. Ne plašim da to kažem. Široki sistem naoružanja, i na zemlji i u vazduhu, čini ga odličnim avionom. Lovac ima odlične manevarske sposobnosti i koristi vektor potiska koji se može okretati. Opremljen je raketama vazduh-vazduh (velikog, srednjeg i kratkog dometa), raketama vazduh-zemlja velikog dometa (protiv radara, stacionarnih ciljeva)", rekao je zamenik komandanta eskadrile avijacije Aleksandar.

Tokom rata u Ukrajini, pilot Aleksandar je obavio više od 800 letova. Potpukovnik je odlikovan Ordenom za hrabrost i medaljom Nesterov i uništio je na stotinu vazdušnih i kopnenih ciljeva.

Prema njegovim rečima, glavni zadatak eskadrile je uništavanje sistema PVO, što on i njegove kolege odlično rade. Za rešavanje postavljenih zadataka sa privremenih aerodroma se izvršavaju borbeni zadaci operativno-taktičke avijacije.

Su-35S je jedan od najmanevarnijih lovaca i može da nosi do 8 tona borbenog tereta. Dizajniran prvenstveno kao lovac, Su-35S omogućava pilotima da lete i u misijama bombardera. Pod svojim krilom može da nosi rakete vazduh-zemlja i vazdušne bombe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: