"Situacija je bezizlazna, vodi istinskoj eskalaciji"

Oružje kojim zapadne zemlje snabdevaju Ukrajinu vodi eskalaciji sukoba, situacija je u ćorsokaku, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.01.2023.

12:11

Foto: Tanjug/Valery Sharifulin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Peskov je naveo da se tok događaja ne može bitnije promeniti i da se specijalna operacija nastavlja.

"Ukrajina traži sve više i više novog oružja, a Zapad podstiče te zahteve, zaklinjući se u spremnost da obezbedi naoružanje. Ova situacija je prilično bezizlazna, zato što, još jednom ću reći, vodi istinskoj eskalaciji i dovodi do toga da se članice NATO-a sve dublje i dublje uvlače u ovaj sukob", rekao je Peskov novinarima.

Portparol se takođe osvrnuo na odnose Moskve i Pariza, rekavši da tu nema ničeg pohvalnog, isto kao i u odnosima Rusije i članica Evropske unije, ali da će se u slučaju potrebe dijalog sa francuskim liderom Emanuelom Makronom nastaviti.

Peskov je, pored toga, naglasio da je o perspektivama dijaloga sa NATO-om sada teško govoriti, jer je Alijansa odavno prekinula sve konstruktivne odnose sa Rusijom.

Prema njegovim rečima, u svim evropskim zemljama postoje određeni krugovi koji su zabrinuti stepenom njihove uključenosti u ukrajinski sukob.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: