Rusi spržili i zaplenili turske "ježeve" u Ukrajini VIDEO

Na internetu su se pojavile fotografije turskih oklopnih vozila Kirpi (jež) koje su zaplenile ruske trupe u Ukrajini.

Izvor: bulgarianmilitary/M.S.

Ponedeljak, 30.01.2023.

09:29

Rusi spržili i zaplenili turske
Tanjug/AP Photo/Libkos

Vozila su već raspoređena u jedinicama ruskih oružanih snaga. Ova borbena vozila su u Ukrajini stigla kao deo turske vojne pomoći ukrajinskim oružanim snagama.

Isporuke vozila Kirpi u Ukrajinu počele su u avgustu 2022. godine. Prva serija se sastojala od 50 vozila. Na kraju je, prema različitim izvorima, u Ukrajinu trebalo da bude isporučeno oko 200 vozila.

Postoje informacije da proizvođač BMS i Turska planiraju da pošalju još Kirpija u Ukrajinu.

Vozila isporučena u Ukrajinu opremljena su oklopnom zaštitom. Vizuelni prikazi "Oryx" portala dokumentuju gubitak najmanje osam Kirpija u borbi, pet uništenih, dva oštećena i najmanje jedan zarobljen. Nakon nedavnih sukoba u oblastima Soledara i Bahmuta, ovi gubici csu verovatno daleko veći.

Zanimljivo je da borbeno vozilo koji su zaplenili Rusi ima zelenu boju koja više odgovara pejzažu istočne Evrope.

Fotografije i snimci sa ukrajinskim Kirpijem pokazuju da su, osim nekoliko vozila ofarbanih u zeleno, uglavnom ova borbena vozila ofarbana u pustinjsko-maslinastoj kamuflaži koja je standardna u Turskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: