Upozorio na "katastrofu" trećeg svetskog rata pa najavio: Izgradiću neprobojnu kupolu iznad naše zemlje

Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je da će izgraditi "neprobojnu kupolu" nad SAD ako bude ponovo izabran za predsednika.

Izvor: klix.ba

Ponedeljak, 30.01.2023.

09:18

Upozorio na
Tanjug/AP Photo/Evan Vucci, File

On je prethodno upozorio na moguću "katastrofu" trećeg svetskog rata.

"Ako pogledate sada, reč ‘nuklearni’ se stalno pojavljuje. Ovo je reč koju ne smete da koristite. Nikada nije korišćena tokom Trampove administracije“, rekao je Tramp u video snimku objavljenom u petak.

Tramp tvrdi da nuklearne pretnje upućuju druge zemlje "zato što nemaju poštovanja prema našem rukovodstvu“, očigledno misleći na ruskog predsednika Vladimira Putina i njegove saveznike koji govore o upotrebi nuklearnog oružja.

"Treći svetski rat bio bi katastrofa za razliku od bilo koje druge. To bi Prvi svetski rat i Drugi svetski rat učinili veoma malim bitkama", rekao je Tramp.

Da bi se suprotstavio ovoj potencijalnoj pretnji, Tramp je rekao da će "izgraditi najsavremeniji odbrambeni štit od rakete sledeće generacije, baš kao što je Izrael sada zaštićen Gvozdenom kupolom".

Izraelska Gvozdena kupola je dizajnirana da presreće dolazeće rakete i jedan je od najnaprednijih odbrambenih sistema na svetu, prenosi portal Klix.ba.

"Amerika mora da ima neprobojnu kupolu da zaštiti naš narod", rekao je Tramp.

Bivši predsednik je do sada jedini republikanac koji je najavio planove da se kandiduje za predsednika 2024. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: