Vlasti izdale upozorenje: "Moramo se pripremiti"

Novozelandske vlasti sapštile su danas da će u Oklandu, koji je pogođen velikim poplavama, kiša nastaviti da pada i narednih dana.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.01.2023.

08:22

Vlasti izdale upozorenje:
EPA/JOHN G. MABANGLO

Vlasti upozoravaju da ovakvi uslovi mogu dodatno da pogoršaju situaciju.

"Dolazi nam još nepovoljnije vremenske prilike i moramo da se pripremimo za to", rekla je dežurna kontrolorka Uprave za vanredne situacije u Oklandu Rejčel Keleher na konferenciji za medije, prenosi Rojters.

U Oklandu, u kome su u poplavama i klizištima u poslednja tri dana život izgubile četiri osobe, na snazi je i dalje vanredno stanje.

Vanredno stanje je ukinuto u regionu Vaitomo južno od Oklanda.

Letovi za i iz Oklanda i dalje su u kašnjenju i podložni su otkazivanjima, a sve plaže oko grada i škole neće raditi do 7. februara.

"Poplave su prouzrokovale veliku materijalnu štetu širom Oklanda", rekao je danas premijer Novog Zelanda Kris Hipkins za državnu televiziju TVNZ.

Naveo je da je hitan smeštaj potreban za oko 350 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: