Kurti je kriv za status "žalosno"?

Šef poslaničke grupe DPK Abeljard Tahiri rekao je da će ova stranka poslati svog predstavnika na sastanak koji američka ambasada organizuje sutra na temu ZSO.

Izvor: Kosovo online

Ponedeljak, 30.01.2023.

16:58

Kurti je kriv za status
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Tahiri ističe da je DPK opoziciona stranka, i da bi pitanje o ZSO trebalo da bude upućeno premijeru Aljbinu Kurtiju.

"Situacija u koju je ova vlada Kosovo dovela u odnosu na SAD je žalosna. Opozicija nije odgovorna za situaciju, odgovorna je vlada koju vodi Kurti. On mora da usmerava zahteve", rekao je Tahiri.

Tahiri dodaje da je od premijera traženo da sporazum o ZSO pošalje u Skupštinu kako bi poslanici mogli da ga obore, ako je već protiv.

"Mi kao opozicija nismo odgovorni za usmeravanje ovakvog pitanja. U ovom slučaju, premijer zemlje ne može da pobegne od odgovornosti. On nema hrabrosti da uradi bilo šta, ovaj neodgovorni čovek mora da da pravac", rekao je Tahiri, preneo je Kljan Kosova.

Tahiri ističe da je Kurti doveo Kosovo do tačke u kojoj se više ne govori o međusobnom priznavanju, već o novom statusu kvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: