Uhapšen bivši saradnik Darka Šarića

Zagrebačka policija uhapsila je u centru Zagreba crnogorskog državljanina Draška Vukovića (46), zvanog Ken.

Izvor: index.hr

Ponedeljak, 30.01.2023.

19:06

Uhapšen bivši saradnik Darka Šarića
Foto: Profimedia

Za njim je argentinska policija raspisala Interpolovu poternicu zbog pokušaja krijumčarenja droge.

Policija, koja je objavila samo Vukovićeve godine i državljanstvo izvestila je da su ga u iznajmljenom stanu u centru Zagreba u subotu popodne uhapsili policajci iz Odeljenja za potrage Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke (PUZ), prenela je Hina.

U policiji kažu i da su policajci na osnovu ciljanog prikupljanja informacija došli do saznanja da se u iznajmljenom stanu u Centru nalazi strani državljanin za kojim je Argentina raspisala međunarodnu potragu Interpola zbog krivičnog dela pokušaja krijumčarenja opojnih droga.

"Dolaskom na adresu 46-godišnjaka su uhapsili i odveli u službene prostorije te je istog dana, 28. januara odveden na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicijskog postupka", dodaje PUZ.

On je bivši saradnik narkobosa Darka Šarića. Priveden je na osnovu Interpolove poternice iz 2009. godine, a tereti se za distribuciju skoro 500 kilograma kokaina.

Draško Vuković bio je svedok saradnik u drugostepenom postupku koji se vodio protiv grupe Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Uhvaćeni su u velikoj akciji kodnog imena "Balkanski ratnik".

Svedočio je o tome kako su švercovali velike količine kokaina, da je sarađivao sa Draganom Dudićem Fricom i Anatazijem Martinićem, ali ne i Šarićem, iako je ranije dao iskaz u kome je tvrdio da je Šarić bio neprikosnoveni vođa.

"Drogu smo ubacivali na gumene čamce, a sa čamaca je izbacivali negde između Urugvaja i Argentine, a onda ubacivali u kontejnere i ukrcavali na prekookeanske brodove", rekao je Vuković na suđenju.
  • Poznat po spektakularnom begu


Vuković je sredinom februara 2007. godine uhapšen u Kopenhagenu sa 38 kilograma kokaina vrednog nekoliko miliona evra, zajedno s još dvojicom državljana Srbije, a svi su kod sebe imali hrvatske pasoše.

Krajem marta 2007. godine uspeo je da pobegne danskoj policiji tokom prebacivanja u zatvor, a u uličnoj borbi u centru Kopenhagena ranjeno je 11 policajaca.

Vuković je pobegao u sačekuši automobila u kojem je bio, a akciju su navodno organizovali njegovi saradnici iz narkokartela koji su napravili zasedu policijskog vozila. Danski mediji tada su pisali da je ovo oslobađanje bilo "najbrutalnije i najprofesionalnije u danskoj istoriji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: