Lavrov Izraelu i Palestini: Uzdržite se

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao je danas Izrael i Palestice da se uzdrže akcija koje bi mogle da dovedu do pogoršanja situacije.

Izvor: B92

Nedelja, 29.01.2023.

19:37

Lavrov Izraelu i Palestini: Uzdržite se
EPA-EFE/ KIMMO BRANDT

"Lavrov je pozvao izraelske i palestinske partnere da demonstriraju odgovornost i suzdrže se od bilo kakvih akcija koje bi mogle da pogoršaju stanje", prenelo je Ministarstvo izjavu Lavrova, koji je telefonom razgovarao sa izraelskim i palestinskim kolegama, Elijem Koenom i Rijadom al Malikijem.

Kako prenosi TASS, ruska strana je naglasila da je Moskva zabrinuta zbog nove "spirale nasilja" u zoni palestinsko-izraelskog konflikta, koji je opterećen nastavkom oružane konfrontacije, i dovodi do novih žrtava i sveobuhvatne štete. "Lavrov je naglasio da je neophodno nastaviti sa pokušajima oživljavanja pregovaračkog procesa između dve strane na principima međunarodnog prava, što pre", dodaje Ministarstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: