Kreću ka Donbasu

Četiri udarna robotizovana oklopna vozila "Marker“ su spremni i pripremaju se za slanje u Donbas, rekao je bivši direktor "Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin.

Izvor: B92

Nedelja, 29.01.2023.

10:45

Kreću ka Donbasu
Foto: Profimedia

"Izvršni direktor kompanije iz Magnitogorska ‘Androidna tehnika’ Evgenije Dudorov je saopštio da je počeo utovar četiri bespilotna robota ‘Marker’, koji će zatim biti poslati u Donbas“, istakao je Rogozin.

On je ranije izjavio da će u februaru u zonu specijalne vojne operacije stići četiri robota "Marker“ koji će biti u obaveštajnoj varijanti i udarnoj verziji.

Roboti će učestvovati u borbama nakon testiranja na poligonu.

On je naveo da ovaj robot moći da automatski uništava tenkove "abrams“ i "leopard“ i druge mašine pomoću elektronskog kataloga u kontrolnom sistemu sa slikama neprijateljske tehnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: