Rat – dan 340: Proglašena opasnost; Oboren ukrajinski helikopter; "Veoma teško zbog ruskih juriša"

Završen je 340. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini.

Izvor: B92

Nedelja, 29.01.2023.

08:37

Rat – dan 340: Proglašena opasnost; Oboren ukrajinski helikopter;
Foto: Profimedia

Jedinice grupe "Vagner" preuzele su kontrolu nad selom Blagodatno, saopštio je rukovodilac te grupe Evgenije Prigožin na Telegram kanalu. Selo Blagodatno nalazi se južno od grada Soledara u DNR.

Ukrajinske snage granatirale su Kijevski rejon Donjecka i Jakovljevku, ispalivši 11 projektila kalibra 155 milimetara (kalibar koji koristi NATO), saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine.

Kijevu su potrebne balističke rakete, posebno rakete "atakms", izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Ukrajina želi da od zapadnih zemalja dobije 24 lovca u okviru prve faze nove isporuke naoružanja, izjavio je predstavnik oružanih snaga te zemlje Jurij Ignat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: