"Ne vidim Kosovo kao večnu republiku, već kao deo albanske federacije"

Analitičar Sadri Ramabaja izjavio je da je saglasan sa albanskim premijerom Edijem Ramom, po pitanju odnosa tzv. Kosova i Srbije.

Izvor: Kosovo online

Nedelja, 29.01.2023.

20:43

Foto: Shutterstok/motioncenter

Naime, on se sa Ramom slaže u oceni da se stvari između Srbije i tzv. Kosova kreću sporo, ali u dobrom pravcu, prenela je Ekonomija onlajn.

"Činjenica da je diplomatija pokrenuta i da su francusko-nemački plan prihvatila dvojica šefova država, daje albanskom premijeru pravo za stav da su stvari počele da se kreću u dobrom pravcu", rekao je Ramabaja, koji je i član pokreta Samoopredeljenje.

On je rekao i da Kosovo ne vidi kao "večnu republiku", već kao deo albanske federacije.

"Sever Kosova je deo nacionalnog prostora. Ne vidim Kosovo kao večnu republiku, i sutra, ona bi lako mogla da bude deo albanske federacije. Tako da očekujem više od albanske politike", rekao je Ramabaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: