"Smrt fašističkim okupatorima" VIDEO

Novinar BBC-ja Frensis Skar je na Tviteru podelio video snimak iz emisije koja je emitovana na ruskoj državnoj televiziji.

Izvor: index.hr

Petak, 27.01.2023.

21:46

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Na video snimku se vidi kako ruski novinar Igor Koročenko optužuje Nemačku da je pokrenula "Operaciju Barbarosa 2" i naziva nemačkog kancelara Olafa Šolca "još jednim Adolfom Hitlerom".

"Nemački kancelar Olaf Šolc je u suštini izveo operaciju Barbarosa 2. I na osnovu toga treba da sudimo o delovanju aktuelne nemačke vlade. Na ovaj ili onaj način došlo je do reinkarnacije fašizma. Dakle, Šolca bi Rusija trebalo da vidi kao još jedan Adolf Hitler i Analena Berbok (nemačka ministarka spoljnih poslova) kao Ribentrop u suknji“, rekao je Koročenko.

"Žene poput nje bile su poznate po svojim jedinstvenim zločinima u ženskim koncentracionim logorima. I u tom smislu je ponovo aktuelan poklič 'smrt fašističkim okupatorima'. Skinuli su maske", nastavio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: