Snimljen napad na muža Nensi Pelosi: "Baci čekić" VIDEO

Vrhovni sud u San Francisku objavio je danas snimak napada na Pola Pelosija, supruga predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi.

Izvor: index.hr
Podeli
 EPA-EFE/JIM LO SCALZO
EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Napad su snimili policajci svojim telesnim kamerama kada su stigli u Pelosijevu kuću 28. oktobra 2022. godine, kada je on napadnut. Na snimku se vidi trenutak haosa u kojem napadač Dejvid Depejp čekićem napada muža Nensi Pelosi.

Na snimku se vidi Pol Pelosi i Dejvid Depejp koji drže ruku na čekiću, a takođe i napadač koji drži Pelosijevu ruku u trenutku kada su policajci otvorili vrata.

"Baci čekić“, kaže oficir. "Uh, ne", odgovara DePape, koji zatim hvata čekić iz Pelosijeve ruke i napada ga. Policajci su zatim utrčali u kuću, savladali DePapea i stavili mu lisice na ruke.

Pored snimka kamere za telo, sud je objavio fajlove koji uključuju audio sa policijskih razgovora sa DePapeom, prenosi CNN, poziv na hitnu od Pola Pelosija dok je DePape bio u kući i video sa nadzornih kamera.

Odluka suda u Kaliforniji kojom se nalaže javno objavljivanje materijala usledila je nakon zahteva koalicije novinskih organizacija, uključujući CNN.

Advokati DePapea usprotivili su se javnom objavljivanju snimaka, rekavši da bi to "nepopravljivo oštetilo" njegovo pravo na pravično suđenje. DePape se izjasnio da nije kriv za brojne državne i savezne zločine u vezi sa napadom, uključujući napad i pokušaj ubistva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 654 idi na stranu