Arena Sport i opština Novi Beograd donirali lopte OŠ "Mladost" povodom dana Svetog Save

U OŠ "Mladost" održana je Svetosavska proslava u okviru koje je kompanija Arena sport u saradnji sa Opštinom Novi Beograd uručila 30 lopti.

Izvor: B92

Petak, 27.01.2023.

22:50

Arena Sport i opština Novi Beograd donirali lopte OŠ
Privatna arhiva

Lopte za školske sale uručili su generalni direktor kompanije Arena sport Nebojša Žugić i predsednik opštine Bojan Bovan

Prvi čovek Arene sport, poručuje da je dan koji veliča lik i delo Svetog Save, ličnosti koja je ostavila neizbrisiv trag u prosveti, veri i razvoju države i naučila nas najvažnijim vrlinama mudrosti i skromnosti, idealna prilika da se još jednom podsetimo koliko nam je kao društvu bitan lični razvoj mladih. Ističe da je sport pored učenja jedan od najvažnijih segmenata tog razvoja.

"Ovim malim znakom pažnje koji smo priredili za učenike, poklanjanjući lopte, želimo da ih motivišemo da se bave sportom, jer je to važno za razvoj zdrave nacije. U eri kada je deci sve više dostupna moderna tehnologija i kada puno vremena provode na telefonima i kompjuterima, što utiče i na otuđenje i na zdravlje, želimo da skrenemo pažnju na važnost vraćanja dece na terene, bazene i borilišta. Želimo da pošaljemo poruku da sport nije samo takmičenje sa drugima, već i sa samim sobom, u kojem učimo da prevazilazimo svoje mogućnosti, ali i prihvatimo poraze“ rekao je Žugić pozivajući roditelje da pored fudbala i košarke decu upućuju i na sticanje borilačkih veština koje, prema njegovim rečima dodatno ojačavaju duh i karakter dece.

Prosvetnim radnicima je poželeo puno uspeha u životu, naglašivši da oni čuvaju duh prosvetiteljstva Svetog Save i da im svi dugujemo ogromnu zahvalnost za veliku odgovornost i posvećenost.

Žugić je poručio da živimo u eri najvećih ulaganja u sport u Srbiji, što se odražava na sve veći broj medalja koji naši sportisti osvajaju na svetskim i evropskim takmičenjima.

"Politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta, svih institucija i saveza usmerena je ka razvijanju sportske infrastrukture. Rezultati su vidljivi. Gradi se sve višestadiona i sportskih igrališta. U toku je izgradnja atletskog stadiona u Obrenovcu, kao i izgradnja nacionalnog stadiona u Surčinu u skladu sa najvišim standardima Lige šampiona UEFA. Na teritoriji cele Srbije se ulaže i gradi, a primer su tri prelepa fudbalska stadiona u Leskovcu, Zaječaru i Loznici. Beograd iz godine u godinu postaje sve atraktivniji za održavanje najvećih svetskih takmičenja, poput održanog svetskog prvenstva u boksu, atletici, rvanju i džudou.“ rekao je prvi čovek Arene sport najavljujući svetsko prvenstvo u MMA koje će se održati za nešto manje od mesec dana i po prvi put na tlu Evrope okupiti 62 država i preko 600 boraca u Beogradskoj Areni.

Predsednik opštine Novi Beograd, Bojan Bovan poručio je da je ulaganje u obrazovanje najveći posao kako društva tako i države.

"Ukoliko naša deca budu radna i ukoliko budu dobri ljudi, siguran sam da će ova zemlja ići napred. Moraju da čuvaju znanje i drugarstvo, a osnovna škola je prva stepenica u građenju kapaciteta dece. Danas smo se upoznali sa njihovim talentima i nagradili ih. Bitno je ulagati i u sport, kroz nove terene i nove sale u školama.“ rekao je Bovan.

Arena sport kao društveno odgovorna kompanija nastaviće sa donacijama sportske opreme školama u saradnji sa lokalnim samoupravama na teritoriji Beograda, ali i širom Srbije. Prva sledeća donacija očekuje se početkom februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: