Bocan-Harčenko: Osvetnička politika isključivo zapadna, a ne ruska metoda

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je danas da je Srbija već počela da plaća previsoku cenu za svoju uzdržanost po pitanju sankcija Rusiji.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/STRINGER
EPA-EFE/STRINGER

Bocan-Harčenko je u komentaru izjave ambasadora SAD Kristofera Hila, ocenio da je Srbija već počela da plaća previsoku cenu za svoju uzdržanost po pitanju sankcija Rusiji, da Zapad, umesto ravnopravne saradnje, daje "prednost ucenama, pretnjama i izvrtanju ruku, nastoji da ograniče suverenitet zemlje".

Bocan-Harčenko navodi da "osvetnička politika“ nije ruska metoda, "nego isključivo zapadna".

Ambasador Hil "poziva Beograd da se pridruži nelegitimnim jednostranim sankcijama EU prema Rusiji" a "znajući da se tome protivi ogromna većina Srba, pokušava da ih 'prevaspita' neosnovanim tvrdnjama", rekao je ruski ambasador povodom Hilove izjave da Srbija plaća previsoku cenu za svoju uzdržanost po pitanju sankcija Rusiji.

"'Visoku cenu' za odsustvo želje – da kažem bez uvijanja – da se zajedno sa EU stupi u 'rat protiv Rusije' (prema rečima ministra spoljnih poslova Nemačke) određuj' za Beograd sami Zapadnjaci. Umesto ravnopravne saradnje, daju prednost ucenama, pretnjama i izvrtanju ruku, nastoje da ograniče suverenitet zemlje", naveo je ruski ambasador.

Bocan-Harčenko je saopštio da očuvanje saradnje sa Rusijom u punom formatu Beogradu donosi očigledne prednosti i naveo da Rusija računa da će "ubuduće, zahvaljujući obostranoj dobroj volji, taj spisak biti proširen.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 79 idi na stranu