Bocan-Harčenko: Osvetnička politika isključivo zapadna, a ne ruska metoda

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je danas da je Srbija već počela da plaća previsoku cenu za svoju uzdržanost po pitanju sankcija Rusiji.

Izvor: B92

Petak, 27.01.2023.

15:40

Bocan-Harčenko: Osvetnička politika isključivo zapadna, a ne ruska metoda
EPA-EFE/STRINGER

Bocan-Harčenko je u komentaru izjave ambasadora SAD Kristofera Hila, ocenio da je Srbija već počela da plaća previsoku cenu za svoju uzdržanost po pitanju sankcija Rusiji, da Zapad, umesto ravnopravne saradnje, daje "prednost ucenama, pretnjama i izvrtanju ruku, nastoji da ograniče suverenitet zemlje".

Bocan-Harčenko navodi da "osvetnička politika“ nije ruska metoda, "nego isključivo zapadna".

Ambasador Hil "poziva Beograd da se pridruži nelegitimnim jednostranim sankcijama EU prema Rusiji" a "znajući da se tome protivi ogromna većina Srba, pokušava da ih 'prevaspita' neosnovanim tvrdnjama", rekao je ruski ambasador povodom Hilove izjave da Srbija plaća previsoku cenu za svoju uzdržanost po pitanju sankcija Rusiji.

"'Visoku cenu' za odsustvo želje – da kažem bez uvijanja – da se zajedno sa EU stupi u 'rat protiv Rusije' (prema rečima ministra spoljnih poslova Nemačke) određuj' za Beograd sami Zapadnjaci. Umesto ravnopravne saradnje, daju prednost ucenama, pretnjama i izvrtanju ruku, nastoje da ograniče suverenitet zemlje", naveo je ruski ambasador.

Bocan-Harčenko je saopštio da očuvanje saradnje sa Rusijom u punom formatu Beogradu donosi očigledne prednosti i naveo da Rusija računa da će "ubuduće, zahvaljujući obostranoj dobroj volji, taj spisak biti proširen.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: