Amerika zabrinuta: Nova ubistva na Zapadnoj obali

SAD su tražile su informacije od Izraela nakon ubistva civila tokom današnje racije izraelskih snaga na Zapadnoj obali, u izbegličkom kampu Dženin.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.01.2023.

19:48

Amerika zabrinuta: Nova ubistva na Zapadnoj obali
Tanjug/AP Photo/Majdi Mohammed

Ovo je saopštila najviša zvaničnica Stejt departmenta za Bliski istok Barbara Lif.

Uoči putovanja u region državnog sekretara Entonija Blinkena američki zvaničnici su zatražili objašnjenje u vezi sa incidentom izrazivši žaljenje zbog civilnih žrtava, preneo je Rojters. Izraelske snage tokom racije u izbegličkom kampu ubile su najmanje devetoro ljudi, među kojima i 60-godišnju ženu, dok je mnogo Palestinaca ranjeno, saopštili su palestinski zdravstveni zvaničnici. Prema palestinskim izvorima ranjeno je najmanje 16 ljudi.

Izraelska vojska je potvrdila da je danas izvela operaciju u oblasti na Zapadnoj obali, ali nije iznela bilo kakve dodatne detalje. Izrael je počeo sa čestim racijama na Zapadnoj obali u proleće prošle godine, reagujući na niz palestinskih atentata u izraelskim gradovima, u kojima je stradalo 19 ljudi. Cilj racija na Zapadnoj obali je, prema navodima Izraela, razbijanje mreže palestinskih militanata i sprečavanje budućih napada u izraelskim gradovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: