Vojska Srbije spremna: Počinje

Pripadnici Oklopno-izviđačkog bataljona iz sastava Kopnene vojske realizuju ove nedelje taktičku obuku za izvršavanje namenskih zadataka u zimskim uslovima.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg

Ova obuka je deo redovnih vežbovnih aktivnosti izviđačkih jedinica, a izvodi se radi održavanja visokog nivoa osposobljenosti profesionalnog sastava za realizaciju obaveštajnog obezbeđenja u operacijama Vojske Srbije.

Tokom višednevnih aktivnosti u planinskim uslovima izviđači na složenoj konfiguraciji terena uvežbavaju taktičke radnje izviđačke patrole, postupke u maskiranju i dovođenju jedinice u rejon izvršenja zadatka, te izvođenje prepadnih i zasednih dejstava.

U procesu obučavanja se koriste savremena sredstva koja omogućavaju osmatranje, prikupljanje i obradu obaveštajnih podataka o stanju na teritoriji u svim uslovima, danju i noću. Obuka izviđačkih jedinica je kontinuiran i zahtevan proces i izvodi se na različitim tipovima terena širom zemlje, kako bi se izviđači uvežbali za uspešno reagovanje u situacijama približno istim onima u kojima se mogu naći prilikom realizacije zadataka u dubini neprijateljevog rasporeda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 92 idi na stranu