Stigao u Srbiju. Sve je objašnjeno, "do kraja nedelje..."

Meteotolog Ivan Ristić objavio je vremensku prognozu za naredne dane i tako najavio snežne padavine širom Srbije uz hladnu košavu.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.01.2023.

10:43

Stigao u Srbiju. Sve je objašnjeno,
Foto: Profimedia

"U četvrtak, 26. januara, prvo u jugoistočnoj Srbiji, a do kraja dana i ostalim delovima Srbije sneg! Duvaće hladna košava. Najviša dnevna temperatura od 0 do 4 stepena Celzijusa. Od petka, 27. januara, do nedelje po podne, 29. januara, padaće sneg sa manjim prekidima! Vetar u postepenom skretanju na severozapadni"objavio je Ristić.

Kako je naveo, najviše snežnih padavina biće u okolini Beograda.

"Temperatura u tom periodu tokom dana bez nekog većeg kolebanja od -1 do 3 stepena Celzijusa. Doći će i do formiranja manjeg snežnog pokrivača iznad većeg dela Srbije. Najviše snežnih padavina po IRIE modelu biće u okolini Beograda" naveo je meteorolog.

RHMZ je najavio hladno vreme uz sneg i kišu.

"U toku jutra u centralnim i južnim krajevima Srbije ponegde provejavanje slabog snega. Do kraja sedmice oblačno i hladno, povremeno sa snegom, a više padavina biće večeras i sutra. U nedelju postepeni prestanak padavina. Danas posle podne sneg će se prvo intenzivirati na jugu i istoku Srbije, a krajem dana i tokom noći i u ostalim krajevima uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Sutra i za vikend u nižim predelima južno od Save i Dunava stvaranje snežnog pokrivača od 5 do 15 cm, u Vojvodini manje - do 5 cm. Na planinama se očekuje više snega uz povremenu vejavicu. Na istoku Srbije, kao i u Banatu u petak i subotu se uz sneg ponegde očekuje i kiša ili susnežica" stoji u najavi RHMZ-a.

Žuti meteoalarm zbog snega i leda na snazi je u istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru Kosova i Metohije. Takođe, žuto upozorenje upaljeno je i u Pomoravlju zbog jakog vetra, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: