Rusi: Ukrajina koristi nuklearne elektrane kao skladišta oružja

Ukrajina koristi nuklearne elektrane kao skladišta oružja, rekao je direktor Ruske spoljno-obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.01.2023.

08:02

Rusi: Ukrajina koristi nuklearne elektrane kao skladišta oružja
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Na ukrajinskim nuklearnim elektranama su razmeštene rakete za "hajmarse" i inostrani sistemi PVO, kao i artiljerijsku municiju, velikog kalibra, rekao je Nariškin.

"Postoje pouzdani podaci da ukrajinske Oružane snage skladište oružje i municiju koju dobijaju od Zapada na teritorijama nuklearnih elektrana. Reč je o najskupljim i najdeficitnijim za ukrajinsku vojsku raketama za sisteme 'hajmers', strane sisteme PVO, kao i artiljerijsku municiju velikog kalibra“, citira njegove reči pres-služba Spoljno-obaveštajne službe.

Prema obaveštajnim podacima, samo u poslednjoj nedelji decembra nekoliko železničkih vagona "smrtonosnog tereta“ dopremljeno je iz inostranstva preko železničke stanice Rafalovka u Rovensku nuklearnu elektranu.

"Želeo bih da se nadam da nikome u Kijevu neće pasti na pamet da namerno digne u vazduh takva skladišta u nadi da će izmoliti od SAD i njihovih saveznika još oružja i municije“, dodao je direktor službe.

Prema njegovim rečima, ovaj metod često koriste međunarodni teroristi. Istovremeno, kako je navedeno, taoci kijevskog režima sada nisu pojedinačni civili, već "desetine, pa čak i stotine hiljada stanovnika sopstvene zemlje i susednih država“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: