Tri pretnje Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je večeras o poseti i razgovoru sa predstavnicima velike petorke koji su nedavno boravili u Beogradu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.01.2023.

20:29

Tri pretnje Srbiji
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Predsednik Srbije saopštio je šta mu je "petorka" kazala u drugoj rečenici kada su se sastali u Beogradu.

"Došla je petorka u Srbiju, u drugoj rečenici koja mi je saopštena, rečeno je 'morate da prihvatite ovaj plan, a ako ga ne prihvatite, jer mi smatramo da mora da bude prihvaćen, suočičete se sa:
  • 1. Prekidom procesa evropskih integracija,
  • 2. Sa zaustavljanjem a zatim i povlačenjem investicija;
  • 3. Sa sveobuhvatnim merama koje će naneti štetu Srbiji'.


Ja sam im odmah oštro odgovorio. Mi ne možemo da sprečimo neki ulazak u neku od institucija. Ja sam im rekao ako od nas očekuju aplauze za to, to se neće desiti, ali mi to ne možemo da sprečimo. Želim da kažem da sada sledi velika borba za Zajednicu srpskih opština. Siguran sam da će na kraju, da će to moći da bude završeno", kazao je predsednik Srbije.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: