Zelenski na Davosu: "Treba nam naoružanje"

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski bio je u žiži javnosti tokom obraćanja na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.01.2023.

10:30

Zelenski na Davosu:
Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster, File

Međutim, mediji u regionu su u pogrešnom kontekstu preneli obraćanje ukrajinskog predsednika.

Naime, kako je na to ukazao portal "Raskrinkavanje.me", on je tokom izlaganja predočio situaciju u vezi sa ratom u Ukrajini, i ukazao na potrebu da se pomogne toj zemlji u borbi, kako je rekao, protiv ruske tiranije.

Međutim, naš portal je netačno preneo konstaciju da Zelenski u govoru priznao poraz, odnosno da predsednik Ukrajine nije aludirao na to da Ukrajina ne može da porazi neprijatelja.

Izjava Zelenskog pogrešno je preneta.

"Govorimo o okupiranim teritorijama odakle ka nama kreću rakete i odakle kreće artiljerijsko bombardovanje. Na primer, iz Hersona na drugoj strani reke Dnjepar, nalazi se artiljerija, vojna infrastruktura do koje ne možemo da dobacimo sa svojom artiljerijom… Ne možemo dobaciti do neprijatelja na drugoj obali rijeke. Treba nam naoružanje i naši partneri ga imaju", kazao je Zelenski.

Iz ove izjave se jasno vidi da su mediji u regionu pogrešno preneli izjavu u kojoj se ni u jednom segmentu ne navodi da je ukrajinski predsednik to rekao, niti da je na to aludirao, već da je pričao o tome da ukrajinske snage ne mogu da odgovore na paljbu ruske vojske, te ponovio da je neophodno da se Ukrajina snabdeva oružjem.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: