Ostavka prihvaćena. Volodimir Zelenski zvanično... FOTO

Kabinet predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog prihvatio je ostavku Alekseja Arestoviča sa mesta savetnika, piše list "Ukrajinska pravda".

Izvor: Sputnjik

Utorak, 17.01.2023.

14:39

Default images

List se pozivao na portparola Zelenskog Sergeja Nikiforova.

"Kancelarija predsednika razrešila je Arestoviča dužnosti vanrednog savetnika", navodi se u saopštenju na Telegramu lista.

Savetnik šefa kancelarije ukrajinskog predsednika Aleksej Arestovič objavio je ranije na društvenim mrežama da je pripremio svoju ostavku.

"Pripremio sam ostavku. Želim da pružim primer civilizovanog ponašanja: principijelna greška, znači, ostavka", naveo je on.

Arestovič je prethodno povukao svoju izjavu od 14. januara.

"Dopustio sam sebi ozbiljnu grešku u programu uživo. Nebitno je iz kog razloga su to čuli gledaoci, ali ubuduće ću se opreznije odnositi prema informacijama koje iznosim. Iskreno se izvinjavam ranjenima i njihovim porodicama, građanima Dnjeptropetrovska koje povredila moja preuranjena i pogrešna verzija uzroka udara", napisao je na Telegramu.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: