Hitna ostavka: Raketa mu "došla glave"

Savetnik ukrajinskog predsednika Aleksij Arestovič podneo je jutros ostavku Volodimiru Zelenskom.

Izvor: index.hr

Utorak, 17.01.2023.

10:40

Hitna ostavka: Raketa mu
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Podsetimo, Arestovič je izazvao buru svojom izjavom posle napada na Dnjepar.

Arestovič je ranije bio poznat kao osoba sklona kontroverznim izjavama u kojima se direktno ili indirektno sukobljava sa komandantima Oružanih snaga Ukrajine, lokalnim političarima itd.

Ovoga puta izazvao je buru svojim govorom u kojem je naveo da je raketu iznad grada oborila ukrajinska PVO i da je zbog toga raketa nekontrolisano pala. Malo je reći da je takva izjava izazvala bes, užas i ogorčenje velikog dela ukrajinske javnosti.

Posebno je zanimljiv argument na kojem je Arestovič izgradio svoju verziju događaja: "Moj prijatelj, bivši oficir protivvazdušne odbrane, išao je ulicom u trenutku pogotka. Rekao mi je da je 100% čuo dve eksplozije i da je identifikovao prvi kao delo protivvazdušne odbrane. sada nije pogrešio. I bio je siguran da je raketa oborena."

Posle te izjave, pomenuti gradonačelnik Dnjepra opisao je Arestovića kao "samoljubivog gada”. Osim toga, pozvao je Službu bezbednosti Ukrajine i kontraobaveštajnu službu da odgovore na izjave savetnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: