"Rusija će se raspasti"

Rusija kakvu poznajemo možda neće preživeti narednu deceniju, prema novoj studiji Atlantskog saveta.

Izvor: index.hr

Utorak, 10.01.2023.

16:10

Tanjug/Sergey Fadeichev/Pool Photo via AP

Anketa u kojoj je učestvovalo 167 analitičara, koji su izneli svoje stavove o tome kako bi geopolitika, društveni i politički pokreti i druge oblasti mogle da izgledaju za 10 godina, pokazalo je da Rusiji preti opasnost da ne opstane u sadašnjem stanju.

46 odsto analitičara očekuje da će se Rusija raspasti do 2033. godine.

Istraživanje je pokazalo da 40 odsto analitičara predviđa da će Rusija do 2033. godine doživeti unutrašnji raspad, piše Skaj njuz. Oni navode da će razlozi za to biti revolucija, građanski rat ili raspad politike.

Čak 46 odsto analitičara očekuje da Rusija postane propala država u narednih 10 godina ili da se raspadne do 2033. godine.

Atlantski savet je takođe rekao da su Evropljani posebno pesimistični u pogledu kolapsa Rusije, a 49 odsto njih predviđa da će se to dogoditi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: